Ring eller SMS

28 71 88 40

Skolecroquis

Croquis til uddannelses-institutioner og skoler

Tegne-rummet kommer til at emme af nærvær

– fed musik, kropslighed, livfuldhed, frustration og forløsning, hengivelse, kraftfuldhed, finsanselighed og ikke mindst masser af mod, når croquis-undervisningen går løs med mig som jeres kreative rejseleder.

Det er alt andet end kedeligt. Det er top moderne undervisning på højt plan, hvor der er plads til alle, hvis man ellers er frisk på at give noget af sig selv og lege med.

  

Croquis til forskellige lejligheder

Croquistegning, som betyder hurtig-tegning efter levende model, er velegnet til rigtig mange lejligheder og aldre i undervisningssammenhæng.
Det kan være i forbindelse med en hurtig sammenrystning af nye elever, en temadag eller uge omkring kroppen eller det at være menneske, indføring i croquis i billedkunst. Find selv på flere gode lejligheder.

Croquistegning er min store passion og samtidigt mit speciale, som jeg arbejder med på fuld tid.

CroquisHeksens video!

Kom med ind til croquis-showet

3
  

Det frie udtryk

Sammen slipper vi fri af perfektionistens klør og sætter en stopper for det hårde overjeg, der ikke længere får lov til at gøre os stivnede, låste, bange og uværdige. Vi kræver retten til igen at ha fri adgang til vores ”ægte” kreativitet, der kommer i selvforglemmelsen, legen og hengivelsen. Vi hylder de tegninger hvor denne frihed mærkes i stregen og udtrykket – vi hylder det levende og ægte og anerkender, hvor svært det kan være at komme fri af jagten på den ”pæne” tegning, som ofte også er stiv og kedelig og som ikke giver nogle point i min undervisning.

Gevinsten

Jeg bookes derfor ofte ind som ekspert på netop dette område og overtager undervisningen i halvanden time op til en hel dag eller flere, hvor jeg enten laver min festlige croquisevent eller står for et længerevarende og mere fordybende kursus i croquistegning.

Jeg har besøgt alt fra gymnasier og hf-klasser, pædagog og lærerseminarier, universitetet og andre videregående uddannelser, forskellige højskoler og efterskoler til folkeskoler og produktionsskoler.

  

Croquis og kreativitet

Jeg har med tiden udviklet mange små sjove og unikke tegneøvelser, der er designet til at åbne endnu mere op for elevernes nærvær og sanselighed, hvilket er et grundvilkår for den ægte kreativitet, der udspringer af nuets originalitet.

Tegneøvelserne åbner op for et hav af nye indgange til at sanse og opfatte kroppen på. Forståelsen af bevægelsens helhed, af formens fylde, af konturens livfuldhed og af proportionernes puslespil ect.

  

“I vil opleve at der opstår en fantastisk samhørighed og glæde i gruppen, fordi det er sjovt, kreativt og underholdende.”

  

Gang i stregerne og det gode humør

Mit hovedfokus og kendetegn er den levende og nærværende streg som er genvejen til en spændende croquistegning. Jeg er god til at skabe et trygt, levende og frit rum, hvor eleverne lynhurtigt slipper kontrollen fri og hengiver sig til at lege, sanse og eksperimentere.
Jeg arbejder meget med energien i læringsrummet og har en smittende evne til at få alle til at gi’ en masse energi ind i det fælles rum, så vi ind imellem næsten får taget til at løfte sig.

Den høje energi smitter på humøret og styrker fællesskabsfølelsen. Det er et rum med masser af plads til latter og livfuldhed og til skøre og sjove tegninger.

TEGNELSKLEV

Alle tegner løs

Jeg giver alle elever en ny og frisk indførelse i tegning, der går helt bag om følelsen af ikke at kunne tegne, som mange har en overbevisning om. Jeg tilbyder en befriende, sanselig og livfuld undervisningsoplevelse omkring den levende krop, der er fuld af legene og overraskende indgange til tegningen.
Det kræver allermest mod at tegne croquistegning. Og det er det mod som jeg er mester i at forføre eleven til at finde frem- og derfra er der ingen grænser for hvad der kan lade sig gøre, når vi sammen bevæger os ud på dybt vand og går amok med at tegne croquistegning, som om vi aldrig havde gjort andet.

  

Den gode kontakt

Croquistegning er meget vedkommende for de fleste, da det handler om kroppen og måden den kan udtrykke sig på, som vi jo alle har mere eller mindre erfaring med. Samtidigt har croquistegning med mig også mange sidegevinster.
Formen jeg underviser på er meget interagerende og smækfyldt med humor, tempo og høj energi.

Min indgang til croquistegningen styrker den enkeltes kropsfornemmelse og forhold til sin egen krop, da det er et short cut når man tegner croquis, at ha god kontakt til sig selv, for hurtigt at afkode modellens stilling og udtryk. Desuden trænes elevens evne til at skabe kontakt med andre, da man udfordres i at forholde sig til croquismodellen vis sig selv og sin egen krop, gennem både syns og følesansen, medens man tegner.

  
  

Naturlig nøgenhed

Det vidunderlige ved croquistegning er selve fokusset på den nøgne krop, som er på en helt anden måde, end vi er vant til kulturelt. Her handler det ikke om den seksuelle nøgenhed, men om kroppens naturlige nøgenhed og evnen til at udtrykke sig.

Dette udtrykkes det gennem bevægelsen, kroppens fylde, dens evne til at bukke og dreje sig, og den indre stemning udtrykt gennem kropssproget.
 Her er vi alle eksperter, da vi selv er udstyret med en krop, som vi har boet inden i hele vores liv. Derfor er croquistegning nemt at blive optaget af, da det føles vedkommende og kommer tæt på os alle.