Ring eller SMS

28 71 88 40

Hjem » Blog » Undervisning » Bevægelsestegning

Bevægelsestegning

Bevægelsestegning er en dynamisk og ekspressiv powertegning, hvor du træner din fornemmelse for kroppens helhed og udtryk.

Bevægelsestegning

Bevægelsestegning er en dynamisk og ekspressiv powertegning, hvor du træner din fornemmelse for kroppens helhed og udtryk.

Her går det ud på at ha’ fokus på det modellen gør, frem for på hvordan modellen ser ud. Det er en vigtig teknik, hvor du lærer lynhurtigt at opfange en stillings helhed. Altså hvordan alle arme og ben arbejder sammen og kroppen bukker og drejer i en given positur.

Du har typisk ½-1 minut til hver stilling:

For at kunne registre helheden på denne korte tid, er det smart og vigtigt at gøre brug af at du selv er udstyret med en krop. Ved at forstille dig/mærke hvordan det er at stå i samme stilling som modellen medens du tegner, har du instant styr på hvad modellens krop gør. Hovedet bruger alt for lang tid på at regne det hele ud.

Hvordan

I løbet af de første 5-6 sekunder af dit halve minut registrer du kroppens samlede bevægelse. Det vil praktisk sige at du kommer rundt over hele kroppen med èn enkelt streg, som du forestiller dig løber helt ind i kroppens kerne. Stregen registrer alt fra hovedets hældning, torsoens bevægelse og bukken, drejen og vriden og endvidere ben – arme – hånd og fodretning.

I de resterende 25 sekunder berører du hele den flade af kroppen, som du ser, med din streg. HUSK det er forbudt at tegne i kroppens kant/kontur, heller ikke detaljerne inde i kroppen. Tegningen skal stå helt åben og uafgrænset- du kan sågar tegne ud over fladens afgrænsning.

Og ja du skal faktisk forestille dig at du berører kroppen med stregen, og endnu bedre at du ligefrem tegner på kroppen.

I et rasende tempo drøner du rundt med din blyant og skaber et rent kaos af streger. Bryd alle mønstre og vær’ vild og levende i din ”berøring”. Godt på tværs med stregen, lange og korte streger, cirkler og ovaler, hårdt og blødt i en lystig pærevælling uden system. Alt i medens du kigger overvejende op, så du hele tiden ved hvor på kroppen du tegner.

Under turen rundt på kroppens overflade registrer du intuitivt kroppens tilstand. Det kan være spændte eller afslappede kropsdele eller hele stillingens grundstemning, som du så kan udtrykke via stregens temperament.

Du og din streg i bevægelsestegning kan opfatte og udtrykke vildskab, opspændthed, afslappethed, dovenskab, langsomhed, blidhed, glæde, hidsighed, vrede, udmattelse, kærlighed, sorgmodighed, indadvendthed, begejstring………

Croquismodellen kan her virkelig lege med forskellige udtryk, følelsestilstande og sjove og dynamiske kropspositioner med masser af vrid og buk. Stående stillinger er de bedst velegnede. Til gengæld er intet for svært at tegne. Her må gerne gås til yderlighederne i form af spændende og opfindsomme stillinger.

Bevægelsestegning kan med fordel tegnes til livligt musik med et godt tempo, der hjælper dig som tegner til at holde det hurtige tempo.

God fornøjelse

Croquisevent til kvinder

Kvindearrangement med croquistegning: Ønsker du at

Event til mænd

Mande/ logearrangement med croquistegning som brea

CroquisHeksen- en det en rigtig heks eller hvad?

“Hvorfor kalder du dig for CroquisHeksen?” bliver

Hvorfor det er hot at tegne efter nøgenmodel!

-Vildt, sanseligt og forførende er den feedback je